reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Wschowa
2.5°C
wschód słońca: 07:33
zachód słońca: 16:43
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez we Wschowej

kiedy
2025-02-16 18:00
miejsce
Sławskie Centrum Kultury i...
wstęp biletowany
kiedy
2025-02-16 18:00
miejsce
Centrum Kultury i Rekreacji,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-02-22 19:00
miejsce
Hotel Zamek Królewski, Wschowa,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-02-22 20:00
miejsce
Centrum Hotel Trzy Jeziora, Wieleń...
wstęp biletowany